Sportvereniging DIO Etten-Leur
Gymfit damesKleutergymBody Fit

Ouder- en kindgym
KinderYoga
Zumba®/Bootcamp
Kleutergym
Zumbakidz®&Games
  meer groepen ...

Nieuws en Agenda Foto"s Groepen Lesrooster Contributie Over Sportvereniging DIO Contact
Grafisch Centrum Etten-Leur
Sportvereniging DIO (afgekort als svDIO) is meer dan zestig jaar geleden opgericht als een gymnastiek vereniging. Gym en turnen zijn nog steeds de belangrijkste activiteiten binnen onze vereniging, ...
Meer over SV DIO ...
Sportvereniging DIO
Meesterhof 1
4871 MA Etten-leur
Meer contactgegevens ...

S.V. Dio Etten-Leur » Groepen

Groepen

Vooraf inschrijven is bij svDIO niet nodig
Wil je lid worden? Neem dan even contact op met de Technische Leiding (degene die de les verzorgd -TL) en ga na overleg met de TL naar de les waaraan je wilt deelnemen. Na afloop ontvang je een inschrijfformulier - de volgende les lever je het formulier ingevuld en ondertekend weer in bij de TL.

Je bent altijd van harte welkom een les vrijblijvend deel te nemen. Neem echter vooraf even contact op met de Technische Leiding om teleurstelling te voorkomen - het aantal leden per groep is beperkt en een aantal groepen heeft dusdanig veel leden dat voorlopig geen extra leden toegelaten kunnen worden. Echter, vrijwel altijd kunnen we een alternatief bieden.

Meer informatie over de lestijden en locaties vind je in het rooster.

Deelname aan lessen en/of activteiten van svDIO geschiedt op eigen risico.

Op het moment biedt Sportvereniging DIO de volgende lessen aan: Body Fit, Dansmix, Gymfit dames, Gymfit gemengd (naGALM), Kaboutergym, KinderYoga, Klassiek Ballet, Kleutergym, MBVO, Ouder- en kindgym, Turnen, Turnen - demonstratieteam, Turnen - springgroep, Zumba®/Bootcamp, Zumbakidz®&Games.

Body Fit

Body Fit

Tijdens een Body-Fit les wordt aan de fitheid van het hele lichaam gewerkt.

Bewegen op muziek, conditietraining en loop of spelvormen houden hart en longen gezond.
Voor het versterken van spieren en gewrichten worden er oefeningen op matjes en met gewichtjes aangeboden.

Ook wordt er aandacht besteed aan valpreventie/het in balans blijven.

De lessen zijn divers en worden gegeven door gediplomeerde en ervaren docentes.
Er is body-fit 65 plus voor dames die een meer intensieve les aankunnen en body-fit 75 plus voor oudere dames of dames met chronische lichamelijke klachten (zoals bijvoorbeeld artrose, chronische pijn in de rug, hartklachten of last van duizeligheid)

Voor alle lessen geldt dat mochten bepaalde oefeningen te moeilijk zijn, er alternatieve oefeningen aangeboden worden.

 

Dansmix

Tijdens een Dansmix les leer je leuke moves en werk je aan lange lijnen, stabiliteit, flexibiliteit, coördinatie en nog een heleboel meer! Ook de prachtige muziek is uitnodigend en je werkt aan verrassende combinaties.

De lessen richten zich op meisjes van 6 tot en met 9 jaar, maar jongens zijn ook van harte welkom.

Gymfit dames

Gymfit dames

Fit worden en fit blijven! Dat is het motto van Gymfit.

Een Gymfit les bestaat uit een warming-up, een kerndeel, oefeningen en een cooling-down:
• de warming-up bestaat uit een ‘loopspel’ (soms met klein materiaal zoals ballen, werpringen, ‘pittenzakjes’) of een dans
• het kerngedeelte bestaat uit een stukje aerobics, of een (sport)spel
• de oefeningen zijn gericht op spierversterking, lenigheid, coördinatie en balans
• tijdens de cooling-down worden de hartslag en ademhaling weer genormaliseerd

Gymfit gemengd (naGALM)

Gymfit gemengd (naGALM)

Gymfitgym (naGALM) is bedoeld voor 55-plussers die al langere tijd niet meer gesport hebben of (op advies van een arts) meer willen gaan bewegen. Ook mensen met lichamelijke klachten (artrose, reuma, hartklachten e.d.) kunnen tijdens de lessen meedoen.

Door middel van allerlei vormen van sport, spel en bewegen wordt de algehele fitheid van het lichaam verbeterd. Hierbij worden intensieve en minder intensieve vormen van bewegen afgewisseld. Iedereen moet zich immers thuis voelen en mee kunnen doen.

Iedere les is uniek. In de ene les zal de aandacht meer liggen op spel en vaardigheden zoals bijvoorbeeld rollen, vangen, mikken en werpen. Een andere les is bedoeld om de spieren te versterken of te werken aan het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Ook vaardigheden als reactievermogen en coördinatie worden geoefend.

De groepen zijn gemengd, dus ook echtparen kunnen meedoen! Na de les is er gelegenheid tot gezamenlijk koffiedrinken, en worden nevenactiviteiten (bijvoorbeeld fietsen, wandelen, nieuwjaarsbijeenkomst) georganiseerd.

Kaboutergym

Kaboutergym

Hoe belangrijk is het om al vroeg te beginnen met bewegen?
Wij van svDIO denken dat het heeeel goed is om de motoriek bij jonge kinderen te ontwikkelen.

Vanaf 2 ½ jaar kan iedereen meedoen met ‘kaboutergym’ – zie het rooster.).

Dit is wat we doen:
Lekker bewegen met klein materiaal (ballen, hoepels, touwtjes, knotsen, sjaaltjes, kranten e.d.) in combinatie met spelletjes, dansjes en kleine klimtoestellen.

KinderYoga

KinderYoga

Yoga, de van oorsprong hindoeïstische filosofie die leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen bestaat uiteraard al heel lang. Een groot aantal volwassenen ervaren het bedrijven van yoga als heilzaam bij, door een jachtig leven, opgebouwde spanningen. Maar ook voor kinderen werkt yoga ontspannend!
Na een tijdje merk je wellicht dat de concentratie van je kind ook buiten de yogalessen steeds makkelijker wordt, of dat het rustiger wordt als het boos of zenuwachtig is.

In de yogalessen worden spelletjes en oefeningen gedaan. Oefeningen om te ontspannen, of luisteren naar verhalen waarbij ze zelf beelden tevoorschijn toveren in hun hoofd. Of een tijdje stilzitten en aandacht bij de ademhaling houden.

Bij kinderyoga kan iedereen meedoen (vanaf 3 jaar). Het enige dat (extra) nodig is bij een yoga-les is een badhanddoek.

 

Klassiek Ballet

Klassiek ballet is de oudste vorm van ballet. Het ontstond in Frankrijk en werd beroemd door koning Lodewijk XIV die veel feesten gaf en een liefhebber van dansen was.
Het bijzondere aan klassiek ballet is dat de techniek die toen werd vastgelegd nog altijd de basis vormt. Over de hele wereld gebruikt men tijdens de balletles dus dezelfde oefeningen.
Veel beroemde sprookjesballetten zijn in de negentiende eeuw ontstaan. Klassiek ballet is uitermate geschikt om de idealen van de romantiek, die toen hoogtij vierde, zichtbaar te maken: onmogelijke liefdes, verre landen en betoverende sprookjes.

Kleutergym

Kleutergym

Het is voor de allerkleinsten onder ons een avontuurlijke uitdaging om aan te gaan: je eens lekker - zonder dat papa of mama erbij is - een uurtje helemaal uitleven en heerlijk ravotten. Samen met andere jongens en meisjes spelen, verschillende bewegingsvormen oefenen. Op een speelse manier kennismaken met toestellen, matten, hoepels, ballen en… met elkaar.

Het programma is gevarieerd, waardoor de kleuters iedere week weer andere dingen doen en ze zich geen minuut hoeven te vervelen. Op een speelse wijze zijn de kleuters zo al bezig met een vorm van turnen.

Door de oefeningen is kleutergym erg goed voor de motorische ontwikkeling van jonge kinderen, maar ook aan de sociale ontwikkeling levert het een goede bijdrage, omdat de kleuters samen met andere kinderen spelen, en zo leren rekening met anderen te houden.

MBVO

MBVO

Gymnastiek speciaal voor senioren!

svDIO heeft voor iedere leeftijdsgroep iets te bieden: ouder- en kindgym, kleutergym, turnen, dansen op moderne muziek, gymfit en speciaal voor de senioren Meer Bewegen Voor Ouderen (afgekort MBVO).

Sport en beweging zijn van groot belang voor de mens. Zeker voor mensen op leeftijd is bewegen belangrijk: de spieren worden soepel gehouden en de conditie blijft op peil of wordt verbeterd.

Tijdens de MBVO lessen van svDIO wordt onder deskundige en gediplomeerde leiding door de deelnemers hard gewerkt, waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse materialen zoals touwen, werpringen, kussentjes, met een prettig muziekje erbij. Wordt het even teveel: geen probleem, stoelen zijn bij de hand. De leiding ziet er op toe dat de lessen voor iedere deelnemer leuk en uitvoerbaar blijven.

Ook de lachspieren worden tijdens de lessen zeker niet overgeslagen - het onderlinge contact en de sfeer is erg gezellig. Na de les is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken – en uiteraard bij te kletsen!
Kom een keer vrijblijvend meedoen en de gezellige sfeer proeven.
Koffie drinken is op dinsdag vooraf van 10.15-10.30 en op woensdag achteraf.

Locatie en tijd vindt je in het rooster.

Ouder- en kindgym

Ouder- en kindgym

Wil jij samen met je peuter een uurtje per week lekker fysiek bezig zijn? Dan is ouder- en kindgym van svDIO zeker iets voor jullie!

Bij ouder- en kindgym werkt de peuter op een speelse manier, met hulp van vader, moeder of andere ‘begeleider’, aan zijn/haar motorische en sociale vaardigheden. Ouders en peuters beleven veel plezier van het intensief contact met elkaar. Naast het gymmen onderhouden de ouders ook sociale contacten met hun collega-ouders.

Kom een keer kijken of - nog leuker – doe een keer vrijblijvend mee!

Turnen

Turnen

Turnen, de tak van sport die de basis vormde van svDIO.
Na ouder-kindgym en kleutergym komt het echte turnen. Bij kleutergym worden de oefeningen spelenderwijs aangeleerd, bij turnen ben je echt bezig met het aanleren van oefenstof op het turnvlak. Een keer per week komen de leden naar de gymzaal, waar ze zich op een gestructureerde wijze een uurtje lekker kunnen uitleven.

De oefeningen worden volgens het NTS-systeem aangeleerd. Het NTS systeem (Nationaal turn systeem) is een standaard van de KNGU op basis van niveaus. Dit betekent dat wanneer je bijvoorbeeld zou verhuizen naar een andere plaats, je daar op hetzelfde niveau verder kunt turnen.

svDIO stelt ieder jaar de kinderen in de gelegenheid om aan een NTS-wedstrijd , binnen de vereniging, deel te nemen en een niveau-diploma te behalen om vervolgens door te stromen naar het volgende niveau.

De lessen worden in diverse gymzalen in Etten-Leur en op verschillende dagen en tijden gegeven (zie hiervoor het rooster.).


Hoe werkt het NTS-systeem?

Het NTS-systeem zoals door svDIO gehanteerd bestaat uit 17 niveaus waarop je kunt turnen. Niveau 17 bevat de eenvoudigste oefeningen en niveau 1 de moeilijkste (voor de professionele turn(st)er). Om een niveau hoger te komen kan je mee doen aan de NTS wedstrijd binnen de vereniging. Deze wedstrijd wordt doorgaans in het voorjaar georganiseerd.

Bij deze wedstrijd moet je verschillende oefeningen uitvoeren op de vloer, de balk, de brug en/of de ringen en een sprong. Voor de oefeningen worden door een jury punten gegeven.
Bij 26 punten of meer ben je geslaagd, krijg je een dimploma voor het betreffende niveau en ga je daarna verder trainen voor het volgende niveau.
Een overzicht van de oefeningen die voor ieder niveau beheerst moeten worden vindt u hier.

Als leden niet mee willen doen met de wedstrijd maar toch een niveau hoger willen komen wordt er tijdens de les door de trainer bekeken of de oefeningen goed genoeg worden uitgevoerd om naar een volgend niveau te promoveren.

Turnen - demonstratieteam

Turnen - demonstratieteam

Voor de turnsters met een hoger NTS niveau is het mogelijk om mee te doen in het svDIO demonstratie team turnen.

Turnen - springgroep

Turnen - springgroep

Het meest spectaculaire onderdeel van de turnsport is zonder twijfel de sprong. Speciaal voor de liefhebbers van een beetje spektakel heeft svDIO daarom een springroep!

Zoals de naam al aangeeft ligt de focus tijdens deze les op springen – met een reutherplank, kleine trampoline, tuintrampoline, air-track, …. Als er mee gesprongen kan worden gaat het gebruikt worden.

Let op: voor deelname aan deze les is turnervaring een absoluut vereiste! Ben je 10 jaar of ouder, heb je de nodige ervaring en lijkt het je gaaf om deel te nemen, neem dan contact op met de Technische Leiding.

Zumba®/Bootcamp

Zumba®/Bootcamp

Wat is Zumba? Allereerst: Zumba is FUN!

Beto Perez uit Columbia is de uitvinder van Zumba. Hij is opgegroeid met de Zuid-Amerikaanse dansritmes en muziek zoals de salsa, cumbia en merengue. Door dit te combineren met bewegen, dansen en plezier maken krijg je Zumba.

Zumba verstevigt de spieren in je lichaam. Alle spieren, ook je buikspieren, worden door de opzwepende muziek schijnbaar moeiteloos getraind.
Daarnaast verbrand je behoorlijk wat vet. Tot wel 1.000 calorieën per uur!

Zumba is een geregistreerde merknaam. Instructeurs moeten een diploma halen en een licentie hebben om lessen met de naam Zumba® te mogen geven. Bij svDIO hebben we instructeurs die hieraan voldoen.

Zumba® Dance Workout

Zumbakidz®&Games

Zumbakidz®&Games

Zumbakids is de officiele benaming voor Zumba Fitness voor kinderen.

Dit speciaal voor kinderen ontwikkelde Zumba programma zorgt ervoor dat ook kinderen kunnen dansen en springen op het ritme van Zumba.

Door het speelse karakter en de eenvoudige danspasjes van Zumbakids spreekt het kinderen heel erg aan om te shaken en te swingen met de heupen op de muziek. Na het 1 keer gezien te hebben, doen ze de pasjes al na en zullen daarna niet meer van de dansvloer weg te slaan zijn..

Sportief Etten-Leur

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!